Osmišljen razvoj proizvoda

Efikasni procesi

U naš koncept za Vaš uspeh spadaju takođe Inovacije, koje se mogu efikasno realizovati. Konkretno to znači:Kod razvoja novih proizvoda naši tehnički stručnjaci imaju u vidu proizvodne procese koji se odvijaju u vašoj proizvodnji Jer veći kapacitet je bitan faktor poslovnog uspeha.

Krajnji cilj je proizvodni proces u skladu sa sistemom . Da nam to uspeva , dokazali smo već više puta.

energeto®

Od samog početka osmišljeno

Kao i uvek napredan:Sistem energeto®. Jedinstvena nije samo kombinacija različitih tehnologija powerdur, bonding inside i foam inside, već i efikasnost proizvodnih procesa koja proizvođačima i montažerima mnogo znači.

Primena powerdur materijala umesto metalnog ojačanja ostvaruje osim poboljšanja toplotne izolacije takođe i u proizvodnji velike prednosti:Nema više vremenski zahtevnog sečenja profila metala a ni operacije njegovog učvršćivanja vijcima. Na zadovoljstvo kod proizvođača u radu sa energeto® sistemom utiče i činjenica da je potrebno manje skladišnog prostora: Zahvaljujući ulozi powerdur materijala kao ojačanja metalno ojačanje se koristi još samo kod elementa posebno velikih dimenzija. Time do sada neophodne zalihe profila čeličnog ojačanja se smanjuju na minimum. Tehnologija lepljenja stakla predstavlja nosilac efikasnosti :ona omogućava veću produktivnost u proizvodnji

Ali i montažerima je lakše. Bez metalnog ojačanja profili su dosta lakši , pa je i proizvodnja danas inače veoma često traženih velikih elemenata olakšana Tako trostruko zastakljeni energeto®-prozori nisu teži od onih dvostruko zastakljenih ,ojačanih sa metalnim ojačanjem I na gradilištu je montažerima olakšan rad: Bušenje rupa za pričvršćivanje prozora u građevinski otvor u profilu bez metalnog ojačanja je mnogo lakše. Osim toga svaki vijak sa mehanizma okova se čvršće fiksira u powerdur trakama jer one stižu do uglova zavarenog profila što nije slučaj kod metalnih ojačanja.

energeto® 5000 view

Efikasno rešenje dizajna.

Uobičajeno aluplast nudi i kod energeto® 5000 view proizvodni proces u skladu sa sistemom . Cilj je bio da se ne mora menjati proizvodnja u serijama kod proizvođača, odnosno da se može proizvoditi sa postojećom opremom i alatima . Tako sistem koristeći normalne preklopne mere kao i uobičajene lajsne za staklo podnosi različite debljine stakla do 49 mm, ali pre svega ako se zastakljuje na uobičajeni način iznutra u visećem stanju. Uobičajena zahtevna manuelna procedura postaje suvišna pa se i prolazno vreme skraćuje. Takođe za sve potrebne situacije mogu se koristiti postojeći dodatni profili i pribor iz prodajnog programa. 
U skladu sa našim principom potpunog kompatibiliteta opet možemo da ponudimo i ovde kompletno sistemsko rešenje uključujući profile lažne prečke, srednjeg stuba i praga. Shodno filigranskoj optici energeto® 5000 view i takozvani profil „švajcarska lažna prečka" može se izraditi u uzanoj vidnoj širini od samo 109 mm

Podizno klizna vrata 85mm

Efikasno u budućnost

Konstanto u prvom planu kod aluplast sistema podizno kliznih vrata 85 mm je povećanje produktivnosti u izradi Zahvaljujući smanjenju broja ugradnih delova skraćuje se i logistički rad. Ali pre svega može se postići značajno kraće vreme izrade sa aluplast sistemom podizno kliznih vrata 85 mm. Osim toga skraćuje se i vreme sklapanja unutar samih različitih verzija ovog sistema izmena alata je minimalna. Sledeću uštedu na vremenu od gotovo 50 % u odnosu na prethodne verzije ostvaruju aluminijske maske zahvaljujući novoj tehnici spajanja.
Kratki rokovi izrade a pre svega njegov modularni sistem čine aluplast podizno klizna vrata jednistvenim na tržištu. Dostupna u tri varijante koje zavisno od zahteva za toplotnom izolacijom mogu da postignu vrednosti i za pasivne kuće u Premijum varijanti.

Tehnologija lepljenja

Smisao za podsticanje u proizvodnji

Ne bez razloga važimo u branši za experta u tehnologiji lepljenja. Vrlo rano smo prepoznali moćne prednosti ovog načina izrade koji potiče iz automobilske industrije i neprestano ga usavršavali za primenu u proizvodnji prozora.Tehnologija lepljenja svakako značajno doprinosi efikasnosti u proizvodnji prozora što je u branši već poznato kao javna tajna: Automat za lepljenje u proizvodnji omogućava jedan ubrzani proces izrade ,visok kapacitet proizvodnje kao i povećanu sigurnost svih procesa. I isto tako nakon ugradnje prozora minimalizuje se Vaše angažovanje pošto zalepljena krila ostaju trajno stabilna u formi te ulaganje u održavanje i naknadno podešavanje nestaju u potpunosti.

Inovativno

Potpuno automatizovana proizvodnja sa robotima

Nove tehnologije za efikasan proizvodni proces: Kod robota za lepljenje i zastakljivanje, koji je već u funkciji u aluplast Tehnikumu i kod pojedinih proizvođača, ruka robota preuzima staklo sa police i postavlja ga u automatski doveden prozorski okvir. Zatim sledi potpuno automatizovana radnja nanošenja lepka. Posle toga krilo može dalje u obradu a element ili se spaja u trajnu vezu sa ramom ili se još jednom priprema.

Lepljenjem krila pre trajnog spajanja sa ramom povećava se fleksibilnost u proizvodnom procesu Na primer za odvojenu isporuku krila i rama.

Aluminijumska maska aluskin

 Elegantna optika - jednostavno urađeno

Elegantni izgled aluminijuma je trenutno potpuno u trendu. aluplast inteligentno koristi mix- materijala od aluminijuma i PVC-a. Kombinacija jednog PVC prozora sa spolja postavljenom aluminijumskom maskom ujedinjuje niz prednosti koje sam aluminijski prozor ne poseduje. U toj zajedničkoj igri nastao je proizvod na najvišem tehničkom nivou, koji sjedinjuje u sebi dizajn lepog oblika individualnost i visoku sigurnost. Aluminijske maske se mogu spajati na ravno ili se seći na koso

Diese Webseite verwendet Cookies. Durch die Nutzung der Webseite stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Datenschutzinformationen