Sniziti troškove grejanja

Štedeti energiju kroz toplotnu zaštitu

Imate visoke troškove grejanja? Najšešće nije u pitanju Vaše grejanje nego Vaši prozori.

"Izdržaće još koju godinu" tako razmišlja svaki domaćin gledajući na svoje stare prozore. To što prozor spolja još uvek dobro izgleda uopšte ne znači da ima i dovoljno dobru toplotnu zaštitu Koliko novca bukvalno bacimo kroz prozor sa loše izolovanim prozorima većina ljudi ne razmišlja o tome.. Jer :ko odlaže u nedogled zamenu starih prozora zasigurno štedi na pogrešan način.
Sa aluplast prozorima koji štede energiju vi štedite svoj novac a istovremeno dorinosite zaštiti čovekove sredine.

U proseku oko 8% površine omotača zgrade čine prozori, ali prouzokuju skoro 40% toplotnih gubitaka.

konvencionalna konstrukcija krila i rama
konvencionalna konstrukcija krila i rama
Skoro bez toplotnih gubitaka nakon saniranja sa aluplast prozorima
Skoro bez toplotnih gubitaka nakon saniranja sa aluplast prozorima

Termokamera bez sumnje beleži:pre saniranja sa aluplast prozorima visoke temperature na površini što znači da postoje značajni gubici energije u zoni stakla i rama -jasno se vidi po crvenim i žutim površinama. Nakon zamene prozora gubitak toplote se može sasvim sigurno svesti na najmanju moguću meru.

Zaštićuje sredinu i Vaš novčanik time što pruža izvanrednu energetsku efikasnost.

Sa aluplast prozorima možete drastično smanjiti potrošnju energije Vašeg doma .- za Vas osetno finansijsko olakšanje i istovremeno važan korak za ekološki svesno i odgovorno ponašanje

Bilo u novogradnji ili u saniranju: sa nepobitnom vrednosti koeficijenta toplotne prolaznosti od 0,60 W/m²K energeto® je najbolji prozor u svojoj klasi. Već danas ispunjava i više od zahteva propisanih novom uredbom o uštedama energije za 2020-u godinu !

Sa uštedom troškova grejanja i do 2.500 € energeto® je investicija, koja se za Vas odmah dvostruko isplati: Vi dugoročno održavate visoku vrednost svoje nekretnine, a istovremeno je energeto® jedno izuzetno isplativo finansijsko ulaganje. Kad se usporede nabavni troškovi dolazi se do solidnih i sigurnih prihoda ,koje samo mali broj klasičnih načina investiranja novca može da ponudi .
Značajno niža potrošnja energije ne rasterećuje samo Vas već i čovekovu sredinu : Emisije CO²-Vašeg doma smanjuju se svake godine za 7.300 kg.

energeto®-prozori su zbog poboljšanog stabiliteta uz to i 20 % lakši nego konvencionalni prozori To štedi gorivo za transport i zaštićuje čovekovu sredinu.

A Vi ? Vi ćete se uskoro uveritii u poboljšani kvalitet stanovanja uz dobro izolovane prozore.

Potencijali uštede po kući i godini*

Novi referentni PVC prozor sa UW = 0,9 W/m² K

Poređenje kuća sa
15 do 20 godina starim prozorom

sa UW = 2,8 W/m²K
Ušteda lož ulje: 1.203 Litara
Ušteda troškovi grejanja: EUR 1.143.-
CO2Rasterećenje: 3.249 kg/Lož ulja u sezoni

Poređenje kuća sa
30 godina starim prozorom

sa UW = 5,2 W/m²K
Ušteda lož ulje: 2.723 litara
Ušteda troškovi grejanja: EUR 2.587.-
CO2Rasterećenje: 7.352 kg/Lož ulja u sezoni

Kalkulator uštede energije

S našim kalkulatorom za proračunavanje uštede energije izračunajte do detalja Vaše potencijale za uštedu.

Preuzmite kalkulator uštede energije

Državni podsticaji

Država kroz razne programe subvencioniranja pruža podršku u zameni starih prozora kao i kod novogradnje.
Za sve programe subvencioniranja koji su u skladu sa aktuelnim propisima uredbe o uštedi informisaće Vas sa zadovoljstvom Vaš najbliži proizvođač prozora.

KFW programi:


energiesparen.KfW.de
www.KfW.de

EnEV - Uredba o uštedi energije

Bilo da sanirate ili gradite novo:Imajte u vidu aktuelnu uredbu o uštedi energije (EnEV) koja je stupila na snagu 01. maja 2014 a koja je novom regulativom važećom od 01. januara 2016 dalje pooštrena   
Uredba o uštedi energije treba da doprinese tome da se postignu energetsko politički ciljevi savezne države naročito onaj o skoro klimatski neutralnim zgradama do 2050 godine. Osnovni cilj je naravno smanjenje CO2-emisije.

Diese Webseite verwendet Cookies. Durch die Nutzung der Webseite stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Datenschutzinformationen