O aluplast-u

Prekretnice u istoriji aluplast-a

Za samo tri decenije do lidera u inovacijama

Porodidčno preduzeće aluplast osnovano je 1982 od strane Manfred J. Seitz-a u Ettlingen-u (kod Karlsruhe). U međuvremenu je aluplast izrastao u preduzeće koje posluje širom sveta a i danas je kao i pre 35 godina u porodičnom vlasništvu.
Preduzećem u međuvremenu upravljaju Dirk Seitz (CEO) i Patrick Seitz (CMO) obojica sinovi osnivača preduzeća. Eric Bobay je kompletirao tim rukovodstva i od 1. juna 2017. je dogovaran za strateški razvoj poslovanja.

Ići novim putevima...

2016 & 2017 | Nagrađen

aluplast je nagrađen sa TOP100-Award 2016 i 2017 kao najinovativnije srednje veliko preduzeće Prvo je prethodilo učešće na višestepenom naučnom izbornom procesu,koji je ocenjivao menadžment inovacija i uspeh inovacija preduzeća. mentor takmičenja inovatora, Ranga Yogeshwar odlikovao je Top inovatora u okviru samita za nemačka srednje velika preduzeća.
24. juna u Essen-u.

Top100 Award
Top100 Award
Poređenje sa klasičnim prozorom
Poređenje sa klasičnim prozorom

2015 | energeto® 5000 view

Procesno optimizovano rešenje dizajna

Najmlađa inovacija iz kuće aluplast zrela je za primenu na tržištu. S krilom koje je potpuno skriveno iza profila rama aluplast donosi zanimljivo rješenje dizajna koje sledi novi trend za jasno strukturisanim, filigranskim izgledom fasade Važan plus za proizvođače: energeto® 5000 view se može integrisati u serijsku proizvodnju

2015 | Nagrađene inovacije

Po nalogu nedeljnika privrede na saveznom nivou je sprovedeno rangiranje i ocenjivanje tri hiljade srednje velikih preduzeća na osnovu ostvarenog uspeha u inovacijama. Rezultat: aluplast se u izeztno jakoj konkurenciji preduzeća dokazao i može se radovati osvojenom četvrtom mestu.

Podizno klizna vrata 85mm
Podizno klizna vrata 85mm

2013 | Nova modularna podizno klizna vrata 85 mm

Njihov modularni sistem čini podizno klizna vrata aluplast jedinstvenim na tržištu
Dostupna su u tri različite varijante koje zavisno od zahteva za toplotnom izolacijom mogu ostvariti i one važeće za pasivne kuće. Proizvođači su pre svega oduševljeni jednostavnom izradom vrata.

Uvek korak ispred ...

2012 | 30 godina aluplast-a

Inovativni proizvođač profila iz Karlsrueha slavi sa partnerima, kupcima i prijateljima tri decenije uspešnih inovacija. Predajom upravljanja preduzećem od strane osnivača Manfred. J. Seitz-a na svoje sinove, Patrika i Dirk Seitz-a aluplast ostaje i ubuduće porodično preduzeće..

2011 | Otvaranje Technikum-a i hale za kaširanje

Sprovesti ispitivanja,testirati prototipe,obučiti proizvođače za primenu novih sistema i tehnologija,pripremiti eksponate.... Za sve to je aluplast stvorio najbolje preduslove ulaganjem u otvaranje centra za prozore Technikum U prostranom ambijentu,opremljenom svim mašinama pri obilnoj dnevnoj svetlosti zbog velikih prozorskih i fasadnih površina obezbeđeni su optimalni uslovi rada..

2010 |  Najbolji prozor u svojoj klasi

Već postojeći sistem energeto® predstavljen je kao vrhunski proizvod ispunjen penom koji i sa najmanjim dubinama ugradnje postiže najbolje vrednosti „energeto® | foam inside“ time važi za najbolji prozor u svojoj klasi.

2009 | energeto®

Prekretnice u tehnologiji prozora

aluplast sa energeto® sistemom - bez metalnog ojačanja – čini prekretnicu u tehnologiji prozora 2009 sistem je ponuđen kao zreo za serijsku proizvodnju

energeto-Prozor
energeto-Prozor

2008 | Dvostruki jubilej

Preko 500 gostiju slave dvostruki jubilej u Karlsruheu: 25. uspešnih godina aluplast-a i rođendan osnivača Manfred J. Seitz-a.

2007 | aluplast preuzima ulogu pionira

Sa otvaranjem proizvodnog pogona u Meksiku aluplast se odvažio po prvi put na korak ka prekokoeanskim zemljama I 2007 je preduzeće pripadalo u „Deutschlands Besten“ –( najbolji u Nemačkoj) -opet se aluplast ubraja u finaliste trke za "preduzetnik godine 2007-e " „Entrepreneur des Jahres 2007“.

Poslovnica Meksiko
Poslovnica Meksiko

2006 | Novo obeležje

Novoizgrađeni silos toranj za mešanje na mestu centrale u Karlsruheu je jedinstven u evropi u pogledu tehničke opremljenosti i produktivnosti. Novo obeležje u Karslruheu direktno na autoputu A5 svečano je uz prisustvo 800 gostiju pušteno u rad. Broj zaposlenih raste na 1.250.

2005 | Selidba u Karlsruhe

aluplast i dalje raste i potrebno mu je više prostora: Logičan potez je selidba sedišta preduzeća iz Ettlingen-a u Karlsruhe-Hagsfeld.

Stajati na svojim nogama

1999 | velika novogradnja i rast

Potencijali za širenje u sedištu aluplasta u Ettlingenu su iscrpljeni Još iste godini u Karlsruheu je izgrađen prvi deo nove proizvodne hale i skladišta. Novi proizvodni pogon otvoren u Rusiji.

1995 | Uspeh ima sistem

U Poljskom Poznan-u aluplast otvara prvi proizvodni pogon izvan Nemačke.

Prva poslovna godina
Prva poslovna godina

1991 | Internacionalne aktivnosti

Prva inostrana ćerka firma – španski poslovnica aluplast Ibérica – osnovana je u Bilbao. aluplast se po prvi put prezentuje na jendom sajmu u Velikoj Britaniji.

Prvi koraci

1989 | Preduzeće raste

Preuzimanje firme Golde iz Bayern-a i integrisanje njenog profilnog sistema sa dva nivoa zaptivanja „Golde IDEAL“. Serija sistema IDEAL još uvek je nosilac imena za prozorske sisteme aluplast

Preuzimanje Golde Ideal
Preuzimanje Golde Ideal
Preuzimanje Intertec
Preuzimanje Intertec

1983 | Prva ostvarena poslovna godina

Preduzeće startuje u svoju prvu poslovnu godinu. U prvoj godini proizvodnje aluplast je ostvario 2,5 Mio € prometa. Potrošnja PVC-a je
1.000 tona.

1982 Počinje priča o uspehu

 Manfred J. Seitz je upravnik ogranka „Prozorski profili“ ćerke firme Elbatainer američkog koncerna ’Continental Can’ sa sedištem u New York-u. Kad je taj segment trebao biti izdvojen,on je iskoristio tu jedinstvenu priliku. Po sistemu „Management-Buy-out“ osniva u oktobru 1982 ,zajedno sa 27 bivših kolega i šest ekstrudera u proizvodnji ,aluplast GmbH u Ettlingen-u kod Karlsruhe.

1983
1983
Diese Webseite verwendet Cookies. Durch die Nutzung der Webseite stimmen Sie der Verwendung von Cookies zu. Datenschutzinformationen