Qualität. Für Neubau und Renovierung.

Kvalitet.

Za novogradnju i renoviranje.

Kvalitet i inovacije

Preko 30 godina aluplast je uspješno djelotvoran na tržištu PVC profila i tokom vremena se razvio u tehnološkog vođu ove branše.


Dugogodišnji uspjeh je moguć samo kroz konsantan kvalitet, pouzdanost i tržištu prilagođenim inovacijama.


RAL certifikovano – svakako!

RAL Gütezeichen

Naši profili prozora i vrata su RAL certifikovani i podliježu redovnj kontroli proizvoda.
RAL oznaku kvalitete smiju nositi samo proizvodi koji se proizvode, odnosno nude proizvode prema visokim, tačno određenim kriterijama kvaliteta i koji se redovno kontrolišu od strane nezavisnih institucija (SKZ, južnonjemački PVC centar I IFT, Institut za prozorsku tehnologiju). Cilj je da se pruži dugotrajna upotreba Vaših prozora i vrata, da biste decenijama bili sretni zbog svojih prozora i vrata.

 

CE oznaka – sigurno!

CE zertifiziert

CE znak je oznaka evropskog komiteta za normiranje „CEN“. Ovaj znak određuje diljem Evrope i neovisno o materijalu najbitnije karakteristike i klase učinkovitosti prozora i vanjskih vrata. Prikazuje konformnost, istovjetnost proizvoda sa važećim evropskim normama i smjernicama, odstranjuje trgovinske prepreke i time omogućuje trgovinu proizvoda u cijeloj Evropi. Aluplast profili prozora i vrata ispunjavaju CE smjernice, njihovo pridržavanje se u redovnim razmacima provjerava od strane IFT-a (Instituta za prozorsku tehnologiju).

 

ISO-9001-certifikovanje – naravno!

Aluplast GmbH je već preko 20 godina ISO certifikovan. Implementacija ovog sistema menadžmenta kvaliteta zahtjeva stalni razvoj i poboljšanje procesa i proizvoda. Ova se redovno provjerava društvom za certifikaciju BSI (British Standards Institution). Zbog toga je u svakom našem pogonskom dijelu orijentacija prema kvaliteti od velike važnosti.


Reciklaža i zaštita okoliša

rewindo logo

Naša prednost: PVC je ponovo upotrebljiv i time se može ponovo koristiti!
Obzir prema okolišu i resursima su nam bitni i danas neizostavni. Aluplast je članica društva Rewindo GmbH. Cilj je povećanje kvote reciklaže i time postići dugotrajan i odgovoran rad.

 
 

aluplast širom svijeta

aluplast weltweit
 

Kontakt

aluplast BiH d.o.o.

Pijacna bb
71000 Sarajevo
Tel. +387 33 775-500
Fax +387 33 775-506
ffclplstb

 
 
 

Quick Link- Brzi linkovi

Brz pristup važnim informacijama

Tehnički riječnik

Izbor boja

Inovacije

aluplast širom svijeta

 
aluplast weltweit

Kontakt

aluplast BiH d.o.o.
Pijačna bb
BiH-71 000 Sarajevo
Tel. +387 33 775-500
Fax +387 33 775-506
ffclplstb