Qualität. Für Neubau und Renovierung.

Cilësi.

Për ndërtesat e reja dhe renovimet.


Këshilla për pastrimin, mirëmbajtjen dhe ventilimi i dritareve plastike

 

Kujdesi i dritarjes

Profilet e aluplatit prodhohen nga nje plastik me cilesi te larte dhe qe eshte shume e lehte ne mirembajtje. Per pastrimin e siperfaqes ju nevojitet vetem nje detergjent i lengt. Ndotja nga pluhuri dhe shiu pastrohen shum lehte.

Mos perdorni per pastrim kimikale si benzin apo diqka te ngjajshme.
Ne qoftse ndotjet ne dritaret e juaja nuk mund te pastrohent sikurse larte permendur, ateher kontaktoni prodhuesin e dritares tuaj.


Kujdesi i gominave te dritareve

Gominat e dritareve tuaj jane te bera me nje plastike te cilesise te larte, rezistent ndaj motit. Me pastrimin e dritares tuaj duhet ti pastroni edhe gominat nga pluhuri dhe ndotja. Me perdorimin e rregullt te vajrave te silikonit ju mundeni ta zgjatni elasticitetin dhe fuktionin per nje kohe me te gjate.


Mirembajtja e mekanizme

Mekanizmat e mbajne levizshmerin dhe funkcionin me perdorimin dhe lyrjen me ndonje yndyr- vaj. Pjese te levizshme te mekanizmave duhet te lyhen me disa pika vaj, pjeset tjera me vaselin.

Me kete mbahet funkcioni i dritares tuaj.

Ne qoftse ju duhen ne kete pike me shume informacione ateher kontaktoni prodhuesin e dritareve tuaj.


Ventilim dhe ngrohje

Dritaret e plastikes moderne jane te bera ashtu, sa qe nuk mund te behet nje ndrrim i ajrit natyror. Kush shqetoshet per nje ventilim te duhur, mundet me dritare te plastikes ti kursej shpenzimet e ngorhjes dhe te arrin nje klim te pershtatshme.

Ajrosja e shpejt dhe efektive mund te arrihet me hapjen e dy dritareve, sepse hapja e nje dritare shpeshhere nuk eshte e majftueshme. 5 minuta mjaftojne per nje ndrrim komplet te ajrit.
Pe rnje rezultat me te mire duhet te ajroset tri deri ne kater here ne dite. Ne kuzhine dhe banjo formohet nje lgeshti e ajrit me e madhe per ate duhen keto dy vende te shtepise suaj te ajrosen me shesh.

Mbeshtjetje per ajrosje mundeni ti perdorni edhe Basic Air plus- Lüfter oder REGEL-ais, ventilim i cilli i vendoset dritares.


Pastrimi i dritareve pas montimit

Pavaresisht nje kujdesi te madh te montimi munden pjese si psh copa te llaqit, ngjitesit te tapetave etj te mbeten ne dritaren tuaj. Keto te mbetura mund te largohen me nje pajisje te rrafshet dhe me nje lecke te laget.

 

aluplast weltweit

aluplast weltweit
 

Kontakt

aluplast GmbH 

Auf der Breit 2
D-76227 Karlsruhe
Tel. +49 721 47171-0
Fax +49 721 47171-999
nfdlplstnt

 
 
 

Quick Links

Schnellzugriff auf die wichtigsten Informationen

Technisches Glossar

Farb-Gestaltung

Innovationen

aluplast weltweit

 
aluplast weltweit

Kontakt

aluplast GmbH
Auf der Breit 2
D-76227 Karlsruhe
Tel. +49 721 47171-0
Fax +49 721 47171-999
nfdlplstnt