Meilensteine. Innovationsgeber für Fenster und Türen.

Histori.

Dhenje e inovacionit per dyer dhe dritare..

Fakten

Historia e kompanise Die Meilensteine der Unternehmensgeschichte

Ndermarrja familjare aluplast eshte themeluar ne Dhjetore te vitit 1982 nga Manfred J. Seitz ne Ettlingen (Karlsruhe). Deri tash aluplasti ka arrit te behet njera nder nderrmarjet me te suksesshme ne te gjithe boten dhe eshte si para 30 vjete, posedim familjare.


2015 | energeto 5000 view - Nje zgjedhje e perkryer e dizajnit

energeto

Me mbulesen komplet te krahut aluplasti ofron nje zgjidhje te perkqyer te dizajnit, qe i pershtatet strukturave te fasades. Nje plus te madhe per prodhuesit: energeto 5000 view integrohet ne te gjitha serit.

 

2014 | Inovacion i perkryer

Ne kontraten e javes ekonomike u mbajt nje ranking (nje gare) aty jane kontrolluar sherbimet e inovacionit tek mbi 3 mije nderrmarrje. Rezultati: aluplasti, ne nje konkurenc shume te fort, eshte dal shume e suksesshme edhe per ate e morri vendin e katert.


2013 | Dere e re rreshqitese modulare 85 mm

HST

Deren rreshqitese te aluplasti e bene unike ne tregun tone, sistemi i saj modular: ajo eshte ne trri varianta te ndryshme ne dispozicion. Prodhuesit jane te mahnitur sidomos me ndertimin e saj te thjesht.

 

2012 | 30 vite aluplast

30 Jahre

Dhenesi i profilive feston ne karlsruhe me partner, klient dhe shoqeri 3 dekada inovacion te suksesshem. Udheheqja e ndermarrjes iu eshte trashegu djemve te Manfred J. Seitz (Krijuesi i aluplastit), Patrick dhe Dirk Seitz, keshtu qe akoma mbetet aluplasti nje ndermarrje familjare.

 

2011 | Udheheqes i rruges ne kete biznes

Finalist Industriepreis 2011zoom

aluplasti njihet si nje udheheqes i zhvillimit te teknologjise ne kete biznes dhe ka pasur sukses, nder 500 konkurues ta marre qmimin INDUSTRIEPREIS 2011.

aluplasti arriti finalen dhe eshte njera nder tri me te miret ne kategorin " Zbulim dhe zhvillim" fale sistemit te perkryer te tij energeto. Edhe ne vitin 2011 arrin te jete nder me te miret ne gjermani dhe guxon te jete pjese prap me nje gare " Entrepreneur i vitit 2012".

 

2010 | Dritarja me e mire e klasit te vete

energeto Fenster mi Foam Insidezoom

Sistemi i krijuar energeto® prezentohet si Highend-Produkt dhe realizon edhe me nje thellesi te vogel rezultate te mira. Per kete „energeto® | foam inside“ njihet si dritarja me e mira e klasit te vete.

 

2009 | Perparimi ne teknologin e dritareve

energeto Fensterzoom

aluplast ka arritur me energeto®- sistemin e dritareve pa metale- nje moment historik ne teknologjin e dritareve. 2009 prezentohet ky sistem si seri.

 

2008 | Pervjetori i dyfisht

Erfolgsgaranten der Firma aluplastzoom

Mbi 500 te ftuar festojne pervjetorin e dyfisht ne karlsruhe: 25 vite sukses historik i firmes aluplast dhe njekohesisht ditlindja e krijuesit te aluplastit Manfred J. Seitz


2007 | aluplasti e merr rolin e pioniereve

Standort Mexikozoom

aluplasti e merre guximin, nje vend te prodhimit te produkteve ta dergoj pertej oqeaneve, ne meksik. edhe ne vitin 2007 kjo kompani njihet si me i miri ne gjermani - prap mundet te merre pjese ne konkursin ENterpreneur i vitit 2007.


2006 | Pike referimi i ri

Firmengebäude aluplast Karlsruhezoom

Vendi dhe pika kryesore i kompanise ne Karlsruhe eshte si me teknik ashtu edhe me produktivitet njera nder me te mirat ne evrope.


2005 | aluplast me kurs internacional

Firmengebäude aluplast Karlsruhezoom

aluplsat Ukraine eshte krijuar - keshtu eshte bere nje hap para ne biznes internacional. Pasi ne 2004 selia e kompanise prej Etlingen u transeferu ne Karlsruhe, ne vitin 2005 tranferohet edhe ndertesa administrative ne Karlsruhe.

Ne veren e 2005 do te fillohet me prodhimin ne Karlsruhe.

Aluplasti fiton qmimin "MOE-Award" dhe eshte finalist per qmimin "Entrepreneur i vitit 2005"


2004 | Televizioni gjermane per vizite

ARD zu Gast bei aluplastzoom

Rritja dhe suksesi i aluplastit ne te gjithe dhe pertej Evropes e afron edhe televizinon gjermane (ARD).

Per shkake te suksesit te treguar transmeton ARD ne emisionin e saj "Plusminus", ndermarrjen aluplast, nje publikut te gjere.


2002 | Ndermarrja feston

aluplast wird 20 Jahre

Me 20 vjetorin e themelimit te aluplasti, ka per qka te feston kjo kompani. Ne evrop arritja e saj ekonomike dhe zhvillimi saj eshte e pakrahasueshme. Ne Poznan (POLEN) festohet hapja e nje selie te prodhimit.


1999 | Ndertime te reja gjigante

aluplast expandiert

Ne ate vite kur ne Etlingen mbyllet selia, fillohet me ndertim te ri ne Karsruhe per nje lager dhe prodhim te ri. Edhe ne Rusi punohet per hapjen e nje selie te re.

 

1997 | Zgjerim i metejshem jashte vendit

Zukauf Interteczoom

Permes blerjes se kompanise Intertec ne Warteberg te Austrise, behet aluplasti edhe ne Austri lideri nr 1 ne treg.

 

1995 | Suksesi hecen sistematikisht

aluplast Polenzoom

aluplasti hap ne Poznan (Poloni) selin e pare te prodhimit jashte gjermanise.

 

1991 | Hapat e pare jasht vendit

aluplast Messe Ausland 1991zoom

Dega e pare - ne Spanje aluplast Iberica- po ndertohet ne Bilbao.


1989 | Ndermarrja po rritet

Zukauf Golde Idealzoom

Firma Golde ne Bayern blihet nga aluplasti dhe merren sistemet e dihtungave "Gold IDEAL".

Seria e sistemeve IDEAL eshte ende dhensi i emrit te serive te profileve te aluplastit.

 

1983 | Viti i pare i kompanise

Zukauf Intertec

Komania starton ne vitin e pare te plot.

 

1982 | Nje histori e suksesit fillon

Startschuss für aluplastzoom

Manfred J. Seitz themelon ne Dhjetor te vitit 1982 ndermarrjen aluplast GmbH ne Ettlingen te Karlsruhe.

 

aluplast weltweit

aluplast weltweit
 

Kontakt

aluplast GmbH 

Auf der Breit 2
D-76227 Karlsruhe
Tel. +49 721 47171-0
Fax +49 721 47171-999
nfdlplstnt

 
 
 

Quick Links

Schnellzugriff auf die wichtigsten Informationen

Technisches Glossar

Farb-Gestaltung

Innovationen

aluplast weltweit

 
aluplast weltweit

Kontakt

aluplast GmbH
Auf der Breit 2
D-76227 Karlsruhe
Tel. +49 721 47171-0
Fax +49 721 47171-999
nfdlplstnt